Jeneratör Odası Ses Yalıtımı
Jeneratör Odası Ses Yalıtımı

Jeneratör odası ses yalıtımı jeneratör odalarında ses yalıtımının nasıl yapıldığını anlatıyoruz. Profesyonel kadromuzla uzun süredir hizmetinizdeyiz. Her türlü jeneratör ses yalıtımı hizmeti verilmektedir.

Jeneratör Odası Ses Yalıtımı

Günümüzde okullar, hastaneler, oteller, alışveriş merkezleri, bankalar gibi birçok sanayi kurum ve kuruluşunda vazgeçilmez cihazlardan biri de jeneratördür. Elektrik kesintilerinde mevcut fonksiyonların devamı için devreye giren jeneratörlerin spesifik gürültü seviyesi oldukça yüksektir ve çevreyi rahatsız edecek seviyeye ulaşır. Bu gibi durumlarda jeneratörler ses yalıtımı, ses yalıtımı, ses yalıtımına getirilebilir ve ister oda içinde ister oda dışında olsun, ses yalıtım kabinine alınarak gürültü istenilen seviyeye düşürülebilir. Uygulamalarımızın temel amacı, jeneratör odasının ses yalıtımını yaparken cihazların performans kayıplarını en aza indirmektir.

Jeneratörler Sesi Nasıl Azaltır?

Uygulamalarımızın temel amacı, cihazların hem açık alandaki jeneratöre hem de odadaki jeneratörlere ses yalıtımı uygularken performans kayıplarını en aza indirmek, mevcut gürültü seviyelerini performanslarını doğal olarak düşürmeden istenilen seviyelere indirmektir. Deneyimin olduğu yer burasıdır. Jeneratörlerin gürültü oranı ve frekans aralığına ve rahatsız alanlara olan mesafesine göre hesaplayarak sistemlerimizi belirliyoruz. Bu doğrultuda gürültüyü en düşük seviyelere indiren firma olduğumuzu gururla belirtmek isteriz.

Jeneratör Odasının Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Jeneratörün akustik izolasyonu yapılırken üst ve alt katmanları kauçuk, orta kısmı doğal mantar olan titreşim önleyici plakaların taşacak şekilde yerleştirilmesi uygun olacaktır.

Jeneratör odaları gibi gürültülü ve aşırı gürültülü ortamlarda, gürültü seviyesi azaltılmalı ve yankılar tamamen akustik önlemlerle azaltılmalıdır. Akustik önlem olarak iç yüzeylerde ses yutucu malzemeler kullanılmalıdır.

Jeneratör odası, akustik köprüleri önlemek için akustik izolasyon için plastik tapalı 50 mm çapında taş yünü tuğla duvara monte edilmiştir. Plastik başlı tapaların açıkta kalan yüzeyleri, yansımaya kapı açmamaları için yanmaz akustik köpükler (NFAF) ile kaplanmalıdır.

Bulunan bina kapısı ve kepenk kanatları hava akışını engellemeyecek şekilde kolayca kesilip şekillendirilebilir. Su ve yağ geçirmez olduklarından, kir ve tozdan etkilenmedikleri için en az 10 mm kalınlığında olmalı ve yanmaz akustik köpük ile kaplanmalıdır.

Kapının düz yüzeyindeki yanmaz ses köpükleri ile jeneratör ses yalıtımı da ses yalıtımında daha etkili olacaktır. Jeneratör havalandırma boruları, yüksek sıcaklıklara dayanımlarından dolayı tuğla duvar geçişlerinde taş yünü ile kaplanmalıdır.